Veelgestelde vragen | FAQ

Veelgestelde vragen op een rijtje.

Wat zijn afpaskosten?
Er kan sprake zijn van een extra toeslag als je tegels of bestrating bestelt; de zogeheten afpaskosten. Dit heeft te maken met het aanbreken van een pak tegels bij de fabrikant. Is je bestelling kleiner dan het aantal tegels dan in een pak zitten, dan heb je vaak te maken met afpaskosten. De hoogte van deze toeslag verschilt per merk en soort bestrating.

Ik heb witte uitslag op mijn tegels? Wat kan ik doen?
Dit is kalkuitbloei. Tegels en andere bestrating zijn cementproducten waarbij door het weer witte uitslag kan ontstaan. Het cement in een tegel reageert op regenwater (een chemische reactie) waarbij witte uitslag op het oppervlak van de tegel te zien is. Dit heeft niets met de kwaliteit van de tegels te maken, het is puur een chemische reactie. De witte uitslag op de tegel verdwijnt na loop van tijd gewoon weer, dit is een kwestie van geduld hebben. Wij begrijpen dat je gelijk wilt genieten van je mooie nieuwe terras, maar soms moet je helaas iets langer wachten voordat je echt van je terras kan genieten. Wat je wel kan doen is dit middeltje bestellen om het proces te versnellen.

Valt kalkuitbloei binnen een garantie?
Nee, wij nemen witte uitslag ook niet aan als klacht. De witte aanslag verdwijnt na loop van tijd.

Wat moet ik doen bij beschadigde tegels?
Soms kan het zijn dat tegels bij levering beschadigd zijn. Maak dan gelijk foto’s (in de verpakking of net er uit) waarbij alle beschadigingen goed zichtbaar zijn en neem contact met ons op. Controleer altijd alle tegels en bestrating bij ontvangst. Verwerk deze bestrating niet. Dan kunnen wij de klacht niet meer aannemen. Als je tegels of bestrating verwerkt, dan heb je de producten geaccepteerd.

Hoe reinig ik mijn tegels?
Niet met een hogedrukreiniger, dan maak je de bestrating poreus namelijk. De cementdeeltjes spuit je stuk en de kleur en lijm laten los, zonde! Gebruik ‘ouderwets’ heet water, groene zeep en een bezem.

De kleur van de bestrating is niet zoals ik verwacht had, wat kan het zijn?
Heb je online siertegels bestelt en is de kleur niet zoals je had gedacht of verwacht? De afbeeldingen op deze webwinkel zijn puur ter indicatie en komen nooit 100% overeen qua kleur. Kom eens in onze showtuin kijken voor de kleur in het echt. Echter, zelfs dan kan de kleur anders zijn door verschil in kleursamenstelling tijdens de productie.

Ontbreekt hier je vraag met antwoord? Neem dan contact met ons op en wij staan je graag te woord!

Copyright © 2021 Bestrating.nl vof - Alle rechten voorbehouden. | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Cookies