Waar kan ik de montagehandleiding van mijn tuinhuis vinden?
De handleiding wordt toegevoegd aan uw pakket en bevindt zich in de bijgeleverde sporttas met klein materiaal.
Waarom zit er een kier boven de deur?
Onze keteldruk geïmpregneerde huizen (zoals bij het Blokhut- en Pro-systeem) zijn ontworpen met een uitsparing boven elk deur- en raamkozijn. Dit zorgt ervoor dat de gestapelde wanddelen kunnen krimpen zonder dat de bovenste wandplaten op het kozijn leunen. Direct na het plaatsen kan deze ruimte oplopen tot 6 cm, afhankelijk van de vochtigheid van het hout en de weersomstandigheden. Dit is volkomen normaal voor druk geïmpregneerd hout.
Vul deze ruimte niet op met een houten lat of expansieschuim; het hout zal zich uiteindelijk zetten en de ruimte zal verdwijnen. Hoe lang de kieren zichtbaar zijn, hangt af van meerdere factoren.
Plaatsen jullie ook blokhutten en tuinhuizen?
Ja, wij plaatsen (in samenwerking met partners) blokhutten en tuinhuizen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via sales@bestrating.nl.
Plaatsen jullie ook bestrating/tegels?
Nee, wij plaatsen geen bestrating. Wij kunnen u wel in contact brengen met diverse partijen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via sales@bestrating.nl.
Kan ik zelf mijn blokhut of tuinhuis bouwen?
Onze huizen zijn zo ontworpen dat er geen ervaring nodig is om ze in elkaar te zetten. Van het ontwerp van onze bouwsystemen tot de montage-instructies, we hebben ervoor gezorgd dat de montage zo eenvoudig mogelijk is. Alle belangrijke assemblagestappen worden in detail uitgelegd en u kunt opbouwvideo’s bekijken op onze website. Met een paar helpende handen, onze video’s en de montagehandleiding kunnen de meeste huizen binnen één tot twee dagen worden opgetrokken. Natuurlijk duren grotere houten huizen langer dan een klein zomerhuis. Als u vragen heeft of niet zeker bent over de montage, neem dan contact op via sales@bestrating.nl. Als u niet zeker bent, huur dan een montagebedrijf in en laat uw tuinhuisje door een vakman bouwen.
Hoe kan ik mijn bestrating/tegels op maat maken?
Gebruik een geschikte stenenknipper of een stenenzaagmachine voor het op maat maken van producten. Zaag of slijp de materialen nooit op of in de buurt van uw nieuwe bestrating. Verwijder na het zagen/slijpen altijd direct het slijpsel/slijpwater van de producten om vlekvorming te voorkomen. Deze vlekken zijn namelijk niet of nauwelijks te verwijderen!
Kan ik mijn bestrating/tegels aftrillen?
Niet alle producten zijn geschikt om af te trillen. Raadpleeg de verwerkingsvoorschriften van het product of informeer bij ons via sales@bestrating.nl. Als u gaat aftrillen, let dan op het volgende:
- Gebruik een rollentriller om beschadigingen aan de producten te voorkomen.
- Tril betonmaterialen nooit af voordat het materiaal goed is uitgehard. Betonproducten moeten minstens 35 dagen uitharden (exclusief vorstdagen). Materialen die te vroeg worden afgetrild, zullen beschadigen.
- Zorg ervoor dat de bestrating schoon is voordat u gaat aftrillen om beschadigingen te voorkomen. Tip: Voer het invoegen van de bestrating uit na het aftrillen.
Kan ik een slimline goot inkorten?
Ja, met een handzaag kunt u de goten gemakkelijk op de gewenste maat zagen.
Kan ik straatzand gebruiken voor de voegen van mijn bestrating/tegels?
Wij raden het af om straatzand of ophoogzand te gebruiken voor het voegen van de bestrating. Straatzand is nooit helemaal schoon en kan resulteren in vlekken op de bestrating. Wij bieden diverse andere soorten voegzand en voegmiddelen aan die beter geschikt zijn.
Kan ik brekerzand gebruiken voor de voegen van mijn bestrating/tegels?
Wij raden het ten zeerste af om brekerzand te gebruiken voor het voegen van siertegels. Brekerzand is nooit helemaal schoon en heeft een scherpe vorm, wat kan resulteren in vlekken en krassen op de tegels. Brekerzand kan wel gebruikt worden voor het voegen van gebakken bestrating. Wij bieden ook diverse andere soorten voegzand en voegmiddelen aan die beter geschikt zijn.
Heeft u een andere vraag? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!