Veelgestelde vragen | FAQ

Wat zijn afpaskosten?

Er kan sprake zijn van een extra toeslag als u tegels of bestrating bestelt; de zogeheten afpaskosten. Dit heeft te maken met het aanbreken van een pak tegels bij de fabrikant. Is uw bestelling kleiner dan het aantal tegels dan in een pak zitten, dan heeft u vaak te maken met afpaskosten. De hoogte van deze toeslag verschilt per merk en soort bestrating.

Wat moet ik doen bij beschadigde tegels?

Soms kan het zijn dat tegels bij levering beschadigd zijn. Maak dan gelijk foto’s (in de verpakking of net er uit) waarbij alle beschadigingen goed zichtbaar zijn en neem contact met ons op. Controleer altijd alle tegels en bestrating bij ontvangst. Verwerk deze bestrating niet. Dan kunnen wij de klacht niet meer aannemen. Als u tegels of bestrating verwerkt, dan heeft u de producten geaccepteerd.

Hoe reinig ik mijn tegels?

Niet met een hogedrukreiniger, dan maakt u de bestrating poreus. De cementdeeltjes spuit u stuk en de kleur en lijm laten los, zonde! Gebruik ‘ouderwets’ heet water, groene zeep en een bezem.

De kleur van de bestrating is niet zoals ik verwacht had, wat kan het zijn?

Heeft u online siertegels besteld en is de kleur niet zoals u had gedacht of verwacht? De afbeeldingen op deze webwinkel zijn puur ter indicatie en komen nooit 100% overeen qua kleur. Dit kan ook komen doordat de kleur anders is door het verschil in kleursamenstelling tijdens de productie. Wilt u de producten in onze showtuin van meer dan 5.000 m² bekijken? Dat kan! Onze showtuin is 24/7 geopend!

Valt kalkuitbloei binnen een garantie?

Nee, wij nemen witte uitslag ook niet aan als klacht. De witte aanslag verdwijnt na loop van tijd.

Ik heb witte uitslag op mijn tegels? Wat kan ik doen?

Helaas is hier niets aan te doen. De witte uitslag op uw bestrating is een natuurlijke reactie doordat er kalk loskomt en zich afzet op het betonoppervlak. De kalkafzetting gaat een reactie aan met kooldioxide in de lucht en hierdoor ontwikkeld er calciumcarbonaat op uw bestrating. Vandaar dat u witte vlekken krijgt op uw bestrating. De natuur lost dit vanzelf op doordat de kooldioxide in de lucht zich mengt met het kalk en hierdoor veranderd het calciumcarbonaat op een rustige manier in een stof die wel oplosbaar is in water. Hiervoor moet u enigszins geduld hebben.

Waarom heb ik zandvlekken op mijn bestrating?

Het is belangrijk dat u uw bestrating nooit inveegt met straatzand of brekerzand. Daarnaast is het ook van essentieel belang dat u geen zwarte grond op uw bestrating laat liggen. Wanneer er vocht op de bestrating komt, denk hierbij aan regen of dauw, dan neemt de bestrating dit vocht op (ook het stof uit het zand of organische stoffen). Doordat veel zandsoorten leemhoudend zijn (beter bekend als klei), krijgt u vlekken op uw bestrating. Deze vlekken zijn helaas niet te verwijderen.

Bovendien is het essentieel dat u uw bestrating inveegt met zilverzand of een voegmiddel die geschikt is voor de bestrating. Als u hier meer informatie over wilt hebben, kunt u contact met ons opnemen. Inveegzand moet u nooit op de bestrating achterlaten, hierdoor kunnen er witte vlekken op uw bestrating ontstaan. Tot slot is het belangrijk dat u de voegen meerdere malen inveegt, want een voeg is namelijk nooit in één keer vol.

Waarom heb ik bruine vlekken op mijn bestrating?

Dit kan door bladeren komen. Wanneer bladeren te lang blijven liggen, kunnen bladeren voor bruine vlekken zorgen, dit wordt ook wel looizuurvlekken genoemd. Deze vlekken zijn lastig te verwijderen. We raden agressieve huismiddelen en het gebruiken van een hogedrukreiniger af. Dit komt doordat u hierdoor de structuur van de tegel aantast waardoor de levensduur van de tegel zal verkorten. Ook bij dit probleem u enigszins geduld hebben. De natuur lost dit in het algemeen op een langer termijn op.

Waarom heb ik groene aanslag op mijn bestrating?

Groene aanslag, wat ook wel mos wordt genoemd ontstaat doordat de bestrating vochtig wordt doordat de bestrating in weer en wind ligt. U krijgt groene aanslag op uw bestrating omdat mos zich vermengt met vocht. Om uw terras te onderhouden adviseren wij u om Varistone Green EX te gebruiken. We raden agressieve huismiddelen en het gebruiken van een hogedrukreiniger af. Dit komt doordat u hierdoor de structuur van de tegel aantast waardoor de levensduur van de tegel zal verkorten.

Waarom heb ik roest in mijn betonproducten?

Beton is samengesteld uit zand, grind, cement en water. Deze grondstoffen worden grotendeels gewonnen uit de bodem. Zand en grind kunnen hoedanigheid ijzer bevatten. Deze ijzerdeeltjes zijn met het blote oog onzichtbaar. Zelfs tijdens de productie, het pakketteren of het verwerken van de betonproducten is het ijs onzichtbaar.  Wanneer het ijzer wordt blootgesteld aan zuurstof en regen, gaat het ijzer oxideren en ontwikkeld er een roestplek. Deze roestplekken zijn helaas niet te voorkomen of te verwijderen. Het heeft geen effect op de kwaliteit van betonproducten. We raden agressieve huismiddelen en het gebruiken van een hogedrukreiniger af. Dit komt doordat u hierdoor de structuur van de tegel aantast waardoor de levensduur van de tegel zal verkorten.

Ontbreekt hier uw vraag? Neem dan contact met ons op en wij staan u graag te woord!

Wat vinden anderen van Bestrating.nl?

Perfect service
Martin

Vriendelijke mensen die hun afspraak na komen voor een mooie prijs
J vos

Cool
Erwin

zeer goed
Marten

Perfect
Patrick

Bekijk hier alle reviews
Copyright © 2021 Bestrating.nl B.V. - Alle rechten voorbehouden. | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Cookies