Waar kan ik de montagehandleiding van mijn tuinhuis vinden?
De handleiding wordt altijd toegevoegd aan je bestelling. Je vindt deze in de meegeleverde sporttas met klein materiaal.
Waarom zit er een kier boven de deur?
Onze keteldruk geïmpregneerde blokhutten en tuinhuizen (zoals bij het Blokhut- en Pro-systeem) zijn ontworpen met een uitsparing boven elk deur- en raamkozijn. Deze ruimte zorgt ervoor dat de wanddelen kunnen krimpen zonder druk uit te oefenen op het kozijn. Direct na montage kan deze kier oplopen tot wel 6 cm, afhankelijk van het weer en het vochtgehalte van het hout.
Belangrijk:
Vul deze ruimte niet op met latjes, purschuim of ander materiaal. Het hout zal zich nog zetten en de kier verdwijnt geleidelijk vanzelf. Hoe lang dit duurt, hangt af van verschillende omstandigheden zoals luchtvochtigheid en temperatuur.
Plaatsen jullie ook blokhutten en tuinhuizen?
Ja, wij werken samen met gespecialiseerde montagepartners die jouw blokhut of tuinhuis kunnen plaatsen. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op sales@bestrating.nl.
Plaatsen jullie ook bestrating/tegels?
Nee, wij voeren zelf geen bestratingswerkzaamheden uit. Wel kunnen we je in contact brengen met betrouwbare partners bij jou in de buurt. Neem gerust contact op via sales@bestrating.nl voor advies.
Kan ik zelf mijn blokhut of tuinhuis bouwen?
Ja, dat kan zeker. Onze blokhutten en tuinhuizen zijn ontworpen met het oog op eenvoudige montage. Je hebt geen bouwervaring nodig. Alle belangrijke stappen worden duidelijk uitgelegd in de handleiding én je kunt handige opbouwvideo’s bekijken op onze website. Met wat hulp en het juiste gereedschap staat jouw huisje meestal binnen één tot twee dagen. Grotere modellen nemen uiteraard iets meer tijd in beslag.
Twijfel je of heb je geen tijd? Dan kun je natuurlijk altijd een professioneel montagebedrijf inschakelen.
Hoe kan ik mijn bestrating of tegels op maat maken?
Gebruik altijd een stenenknipper of een steenzaagmachine voor het op maat maken van tegels en klinkers. Zaag of slijp nooit op of naast je al gelegde bestrating. Verwijder het slijpsel en slijpwater direct, want deze resten veroorzaken hardnekkige vlekken die moeilijk of niet meer te verwijderen zijn.
Kan ik mijn bestrating of tegels aftrillen?
Niet alle materialen zijn geschikt om af te trillen. Raadpleeg altijd de verwerkingsvoorschriften of neem contact met ons op als je twijfelt.
Let bij het aftrillen op het volgende:
- Gebruik een rollentriller om schade te voorkomen
- Tril geen betonproducten af voordat ze minimaal 35 dagen zijn uitgehard (exclusief vorstdagen)
- Zorg dat de bestrating schoon is om krassen of beschadigingen te voorkomen
- Voeg pas ná het aftrillen om te voorkomen dat voegmateriaal loskomt
Kan ik een slimline goot inkorten?
Ja, je kunt een Slimline goot eenvoudig zelf op maat zagen met een handzaag.
Kan ik straatzand gebruiken voor de voegen?
Nee, wij raden het af om straatzand of ophoogzand te gebruiken voor voegen. Straatzand bevat vaak stof en kleideeltjes die kunnen zorgen voor vlekken in je bestrating. Gebruik liever een speciaal voegmiddel of voegzand dat geschikt is voor jouw type bestrating.
Kan ik brekerzand gebruiken voor de voegen?
Voor siertegels raden wij brekerzand sterk af. Het is te grof en niet schoon genoeg, waardoor je krassen of vlekken kunt krijgen. Voor gebakken bestrating kan brekerzand in sommige gevallen wel gebruikt worden. Wij adviseren je graag over een geschikt voegmiddel.
Heb je een andere vraag? Mail ons gerust via sales@bestrating.nl of bel ons op 0592-315108. We denken graag met je mee. Wil je deze informatie ook als flyer, instapost of videoformat? Laat het me weten!