Gazonbanden

Gazonbanden

Met gazonbanden kunt u verschillende landschappen afbakenen en beschermen. Met deze banden creëert u een duidelijke afscheiding tussen het gazon en andere delen van de straat zoals bloemperken en de stoep. Bekijk ons aanbod gazonbanden hier.

Filteren
Van hoog naar laag sorteren

2 resultaten 1-2 van de 2 resultaten

per page
Gazonband 10x20x100 grijs Gazonband 10x20x100 grijs
Creëer afstand tussen een gazon en de naastgelegen bestrating
Gazonband 10x20x100 grijs
Prijs per stuk
8,95
1-10 werkdagen (meestal sneller)
Gazonband 10x20x100 cm Antraciet Gazonband 10x20x100 antraciet
Creëer afstand tussen een gazon en de naastgelegen bestrating
Gazonband 10x20x100 antraciet
Prijs per stuk
10,95
1-10 werkdagen (meestal sneller)

Gazonbanden voor afbakening van openbaar groen

Gazonbanden worden in het openbaar vaak ingezet als kantopsluitingen tussen bloemperken, grasvelden en de openbare weg. Hierdoor ontstaat er een gestructureerd en net straatbeeld, waarbij er een duidelijke scheiding is tussen gazon en straat.

Bij de afscheiding van groen en bestrating wordt er specifiek gekozen voor een gazonband, doordat deze betonnen band aan één kant een afgeronde zijde heeft. Hierdoor ontstaat een glooiend geheel en een mooie overgang van trottoir naar gazon.

Waarom een band tussen gazon en straat?

Een gazonband zorgt er in eerste instantie voor dat alle onderdelen van de openbare weg netjes op de plek blijven liggen. Ook kunnen hiermee verschillende hoogtes worden gecreëerd voor een dynamisch, maar toch overzichtelijk straatbeeld.

De afgeronde zijde van deze betonnen band maakt dat deze afsluiting een stuk vriendelijker is voor voetgangers dan een opsluitband, welke wordt toegepast als afbakening tussen verschillende soorten wegen.

Wanneer het gaat om een afbakening tussen in- en opritten, overgangen naar fietspaden en andere wegen wordt er vaak gebruik gemaakt van inritbanden. Deze bevatten een schuine, vlakke kant waardoor voertuigen hier gemakkelijk op en af kunnen rijden. Een te hoge rand van de andere afsluitbanden is namelijk moeilijk overrijdbaar en kan bij een stuurfout nare ongelukken veroorzaken.

Gazonband kopen bij Bestrating.nl

Om aan te sluiten bij de rest van het straatbeeld kunt u een gazonband aanschaffen in verschillende kleuren en afmetingen. De meest voorkomende band tussen gazon en straat is 10x20x100cm. Hierbij zijn zowel rechte stukken als hoekstukken leverbaar, om verschillende vormen te kunnen creëren.

Door de smalle banden ontstaat een subtiele maar toch duidelijke scheiding tussen de verschillende onderdelen van de openbare weg. Heeft  vragen over de verschillende varianten of andere GWW Infra producten? Neem gerust contact met ons op via de chat, telefoon of mail naar info@bestrating.nl. We helpen u graag met de aanschaf van het juist type gazonbanden.

Copyright © 2021 Bestrating.nl B.V. - Alle rechten voorbehouden. | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Cookies