in-lite Transformator

In-lite transformator

Met een in-lite transformator zet u de hoogspanningsstroom vanuit het stopcontact om naar laagspanning, zodat de armaturen prachtige verlichting kunnen geven in uw tuin. Afhankelijk van de transformator van in-lite kan de installatie 50VA, 100VA OF 150VA verdragen. Koop direct de juiste in-lite transformator of laat u adviseren door één van onze specialisten.

Filteren
Van hoog naar laag sorteren

4 resultaten 1-4 van de 4 resultaten

per page
in-lite LIGHT SENSOR HUB in-lite LIGHT SENSOR HUB
Transformator licht sensor
in-lite LIGHT SENSOR HUB
Prijs per stuk
13,00
1-2 werkdagen
in-lite verlichting kunt u energiezuinig en duurzaam maken door de in-lite HUB-50 toe te voegen. in-lite HUB-50
Transformator voor 50VA
in-lite HUB-50
Prijs per stuk
149,00
1-2 werkdagen
De in-lite HUB-100 is een schakelaar voor de in-lite verlichting. Hierdoor wordt de tuinverlichting energiezuinige en duurzaam. in-lite HUB-100
Transformator voor 100VA
in-lite HUB-100
Prijs per stuk
174,00
1-2 werkdagen
In-lite SMART HUB-150 in-lite SMART HUB-150
Transformator voor 150VA
in-lite SMART HUB-150
Prijs per stuk
390,00
1-2 werkdagen

Wat doet een in-lite transformator?

Een in-lite transformator is een apparaat dat wordt gebruikt bij de bijbehorende tuinverlichtingssystemen. De transformator is een essentieel onderdeel van het verlichtingssysteem, omdat het de spanning van het normale elektriciteitsnet omzet in een lagere spanning die veilig kan worden gebruikt voor tuinverlichting.

Bestrating.nl heeft drie varianten in het assortiment. Bekijk de verschillen online of in onze mooie winkel. Onze specialisten helpen u graag per chat, telefoon, e-mail of in onze winkel verder met het uitzoeken van een passende in-lite transformator.

Voordelen van een transformator van in-lite

Deze transformator vormt een onmisbaar onderdeel van de in-lite tuinverlichtingen biedt een tal van voordelen:

 • Efficiënte omzetting van reguliere netspanning naar 12 volt.
 • Vermindert energiekosten en is hierdoor milieuvriendelijk.
 • Mogelijkheid om meerdere armaturen aan te sluiten.
 • 5 jaar garantie.
 • Kan aangesloten worden op bijvoorbeeld een MOVE en de SMART EXTENDER.

Ga ik voor een HUB-50, HUB-100 of SMART HUB-150?

Het vermogen en de functionaliteit van de transformator of HUB komen tot uiting in de aanduiding in de productnaam. Deze kenmerken zijn eveneens van invloed op de variatie in prijs. Hieronder hebben we de voornaamste vier aspecten per HUB voor u uitgezocht:

in-lite HUB-50

Vermogen: de HUB-50 heeft een vermogen van 50 VA (voltampère)

Kabelingangen: Deze HUB is uitgerust met twee afzonderlijke kabelaansluitingen die onafhankelijk van elkaar kunnen worden aangestuurd.

Bediening: Kan handmatig worden bediend, maar biedt geen ondersteuning voor extra bedieningsopties zoals timers of lichtsensoren.

Connectiviteit: Deze HUB biedt geen connectiviteit via de in-lite app.

in-lite HUB-100

Vermogen: de HUB-100 heeft een vermogen van 100 VA (voltampère)

Kabelingangen: Deze HUB is uitgerust met twee afzonderlijke kabelaansluitingen die onafhankelijk van elkaar kunnen worden aangestuurd.

Bediening: Kan handmatig worden bediend en ondersteunt de mogelijkheid om timers of lichtsensoren aan te sluiten voor geautomatiseerde bediening.

Connectiviteit: Deze HUB biedt geen connectiviteit via de app.

in-lite HUB-150

Vermogen: de HUB-100 heeft een vermogen van 150 VA (voltampère)

Kabelingangen: Met deze HUB heeft u de mogelijkheid om drie afzonderlijke kabelaansluitingen te gebruiken, waardoor u meer verlichtingselementen kunt aansluiten en individueel kunt regelen.

Bediening: Net als de HUB-100, kan de HUB-150 handmatig worden bediend en ondersteunt deze de aansluiting van timers en lichtsensoren voor geautomatiseerde bediening.

Connectiviteit: Deze HUB is ontworpen om te worden gebruikt in combinatie met de in-lite app, waardoor uw de tuinverlichting kunt bedienen en aanpassen via uw smartphone.

 

Wat heb ik nodig voor het aansluiten van de transformators?

Het aansluiten van een  transformator is over het algemeen een vrij eenvoudig proces. Het is wel belangrijk om voorzichtig en nauwkeurig te werk te gaan om ervoor te zorgen dat alles veilig en correct wordt geïnstalleerd. Bent u niet zeker van uw elektrische vaardigheden? Dan is het raadzaam om een professional in te schakelen. Hieronder lichten we een aantal stappen aan u toe. Let op! Zorg ervoor dat u de instructies en veiligheidsvoorschriften van uw in-lite transformator opvolgt. Elk model kan namelijk een andere instructie hebben.

Benodigde materialen

Stappen voor het instellen

 1. Kies een geschikte plek voor de transformator. Minimaal 50 cm van de grond, vrij van neerslag, bijvoorbeeld in huis, de schuur of een overkapping. Wanneer u de HUB toch buiten wilt plaatsen, gebruik dan altijd een HUB PROTECTOR. Zonder gebruik van een PROTECTOR vervalt de garantie.
 2. Sluit de in-lite kabel. Steek het ene uiteinde van het verlengsnoer in het stopcontact en het andere uiteinde in de transformator. Zorg ervoor dat het snoer goed vastzit en dat er geen beschadigingen zijn. U kunt kiezen uit twee soorten kabels, namelijk de 14/2 en 10/2.
 3. Sluit de armaturen aan op de uitgangen van de transformator. Gebruik hiervoor de meegeleverde kabels of kabelverbinders. Zorg ervoor dat het snoer goed vastzit en dat er geen beschadigingen zijn. Daarnaast is het ook van belang dat het uiteinde van de kabel afgewerkt wordt met de meegeleverde afdekdopjes, zodat er geen vocht bij kan en de uiteinden niet tegen elkaar aan kunnen komen. Dit voorkomt kortsluiting.
 4. Als u de armaturen in de grond wilt plaatsen kunt u ervoor kiezen om een grondkabel te plaatsen.
 5. Zet de transformator aan en controleer of alle verlichting goed werkt. Dit is het moment om eventuele problemen op te sporen en op te lossen voordat u alles definitief installeert.
 6. Nadat u de verlichting getest heeft kunt u de armaturen op de juiste plek installeren.
 7. Geniet van de prachtige tuinverlichting en deel eventueel een foto met ons door deze te sturen naar marketing@bestrating.nl.

Tijd instellen voor automatische verlichting

Het is altijd praktisch om goed zicht te hebben langs tuinpaden, aan de achterzijde of op de oprit. De procedure voor het instellen van de tijd op een HUB kan variëren, afhankelijk van het specifieke model van de transformator. Raadpleeg daarom altijd de handleiding van jouw specifieke in-lite transformator, aangezien de exacte stappen en de locatie van de tijdinstelling kunnen verschillen tussen diverse modellen.

In-lite transformator kopen bij Bestrating.nl

We hopen dat u nu voldoende informatie heeft ontvangen over de verschillende HUBS, of terwijl transformatoren. Mocht u aanvullende vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via 0592-315108 of stuur ons een e-mail op info@bestrating.nl. Een transformator wordt binnen 1-2 werkdagen bij u thuis geleverd, maar u bent ook van harte welkom om een bezoek te brengen aan onze fysieke winkel en de armaturen en transformatoren persoonlijk te komen bekijken! We helpen u graag persoonlijk verder met het vinden van de juiste in-lite transformator.

Copyright © 2021 Bestrating.nl B.V. - Alle rechten voorbehouden. | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Cookies